ministar gospodarstva ivan vrdoljak

Vrdoljak je bio ljut jer su ga pitali kako službeni Vladin automobil može koristiti u stranačke svrhe.

Nakon jučerašnjeg predizbornog skupa SDP-ove koalicije “Hrvatska raste” za 9. izbornu jedinicu u Vrlici, dogodio se incident u kojemu se s građanima Vrlike verbalno sukobio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Dok je trajao predizborni skup jedan mladić iz Vrlike mobitelom je slikao automobil u kojemu je ministar Vrdoljak stigao u Vrliku te ministrovog vozača upitao “kako ministar može koristiti službeni automobil u stranačke svrhe?”

Vozač je o tome izvijestio ministra, koji je to očito shvatio kao provokaciju pa kad je odlazio iz Vrlike, zaustavio je automobil ispred kafića ispred kojeg su sjedila šestorica građana Vrlike, a ministar Vrdoljak otvorio je prozor te im poručio “Šta je pi*ke, sad me slikajte, nabijem vas na ku*ac”, te produžio dalje.

Incident je potvrdio i Ivan Ćorić, gradonačelnik Vrlike. “Sigurno da je to bila jedna ružna slika. Ne znam tko ih je izvijestio, ali je vrlo brzo iz Sinja stiglo nekoliko policajaca i dva inspektora te su napravili obavijesne razgovore s mladićima kojima se ministar Vrdoljak obratio na neprimjeren način.”

“Koliko mi je poznato, jedan naš branitelj koji se nalazio u toj skupini građana, potom je potražio ministra Vrdoljaka i našao ga u ovdašnjem restoranu na ručku. Prema mojim informacijama, ministar Vrdoljak tri puta se ispričao ovom vrličkom branitelju te je incident na neki način izglađen”, kazao je za Jutarnji list vrlički gradonačelnik Ivan Ćorić.