Na adresu uredništva portala Sloboda.hr od anonimnog izvora pristiglo je, kako izvor navodi, “tajni transkript razgovora između premijera Zorana Milanovića i predsjednika Hrvatske udruge banaka Zorana Bohačeka” za koji anonimni izvor navodi da je vođen 18. siječnja 2015.

Transkript prenosimo u cijelosti:

Milanović: Ej Boki, Zoran je. Moramo nešto hitno poduzeti, ovaj švicarac je podivljao, znaš skočio je.

Bohaček: Premijeru, Vi ste vlast, Vaša je zadnja, ali ne smije biti štete za banke.

Milanović: Bez brige, smislio sam formulu po kojoj će svi biti zadovoljni, to ti je situacija, win-win-win, pobjeđujem ja, ti, a i građani, ovi koji imaju kredite u švicarcima.

Bohaček: Svaka čast premijeru, ali kako je to moguće, ne mogu svi pobijediti?

Milanović: Ha,ha… Ne kužiš, mogu, mogu. Ali ti moraš odigrati svoju rolu, Vujo je već pristao, i on će svoje odraditi.

Bohaček: Ali što ja tu mogu, meni je ključni interes profit…

Milanović: Ma slušaj, ja ću zamrznuti franak na 6.39. Da, na 6.39, dobro si me čuo, tu je bankama osigurana velika dobit u narednih godinu dana, znaš da ima budala koji bi ovdje htjeli mađarski model, a to bi vas pokopalo.

Bohaček: Dobro, to nama odgovara, ali što dalje…

Milanović: Pusti da ja radim, ti samo moraš izaći u javnost i žestoko se protiviti, ono kao da time niste zadovoljni itd., kužiš…

Bohaček: Aha, uh, dobro si to smislio, ni ja ne bi bolje. Dogovoreno.

*Napomena uredništva: S obzirom na tijek događaja u zadnjih par dana od skoka švicarskog franka, razgovor iz ovog transkripta itekako se poklapa s realnošću. Naravno, naš je anonimni izvor očito na pomalo šaljiv način htio prikazati svoju interpretaciju pozadinskih događaja oko švicarskog franka. No, ovaj “transkript” smo prenijeti odlučili jer on na najbolji i originalan način opisuje što Milanovićeva “rješenja” u stvarnosti zapravo znače – legalizaciju bankarske pljačke stoljeća i ostavljanje svojih državljana u raljama najobičnijih bešćutnih lihvara.

>>> HČSP: Vlada staje na stranu lihvarskih i bešćutnih bankara koji sišu i zadnji atom snage iz ljudi