grmoja orepić za dom spremni

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja rekao je da se čuo s ministrom Vlahom Orepićem koji, kako je rekao, ne zna za policijsku prijavu protiv Thompsona. Dodao je kako zna da će Orepić sada biti izložen napadima zbog Knina.

“Inače, zakon nije jasan i policija za isti uzvik ponekad podnosi prekršajne prijave, a ponekad na njih ne reagira. Za mene osobno ‘Za dom spremni’ nije isto što i ‘Heil Hitler’. No, pozivam sve da se ovim pozdravom ne koriste i ne vrijeđaju dio javnosti”, rekao je Grmoja za N1.

“Ovi napadi koji idu prema Orepiću samo pokazuju da on izvrsno radi svoj posao. On je čovjek koji je pokazao karakter i hrabrost i koji je pokazao da nije dopustio da se policija instrumentalizira od strane Tomislava Karamarka i HDZ-a. Sad je očito stao na žulj i drugoj strani, koja ga putem svojih medija i novinara napada”, zaključio je Grmoja.

Grmoja na Facebooku: Izjava izvučena iz konteksta

No, Grmoja se ubrzo i sam oglasio na svojem Facebook profilu, prozivajući N1 zbog vađenja njegove izjave iz konteksta.

“Iz intervjua koji je trajao 40 minuta i u kojem sam jasno rekao da se moderna Hrvatska treba graditi na obrambenom Domovinskom ratu i jasno distancirati od ustaškog režima kao i svih totalitarnih i autoritarnih režima, njihovih zločina kao i nalogodavaca i izvršitelja tih zločina, iz konteksta mi je na portalu N1 izvučena izjava o usporedbi pozdrava ZDS i Heil Hitler.

Usporedbu sam i napravio zbog mnogih koji u pozdravu ZDS ne vide ništa loše jer samo značenje pozdrava nije na bilo koji način sporno a i korišten je u Domovinskom ratu kod dijela branitelja.

Naglasio sam da je zbog korištenja od strane ustaškog režima kompromitiran i pozvao građane da ga ne koriste. Jučerašnja događanja u Kninu i potenciranje podjela idu isključivo u korist HDZ-u i SDP-u, a Hrvatska ima puno važnijih problema od ovih ideoloških prepucavanja. Ostavimo se više ustaša i partizana, ne nasjedajmo na teme koje u nama bude emocije a njima služe za manipuliranje, i okrenimo se prema gospodarskim problemima. Hrvatska ima svoju priliku za promjenu. A temelje moderne Hrvatske gradimo na veličanstvenoj pobjedi koju smo jučer proslavili”, naglasio je.

Izvor: Sloboda.hr/N1
Foto: Snimka zaslona (HRT)