heart

Donosimo vam recept za lijek koji liječi bolesno srce, a recept je star čak 800 godina. Napravite prirodni napitak za zdravije srce na jednostavan i brz način. Tvorac ovog čuvenog recepta je opatica Hildegard fon Bingen, koja je živjela prije 800 godina. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori. Opatica savjetuje da svako domaćinstvo treba imati ovaj recept koji je jako uspješan u liječenju srca. Ovaj recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorica knjige “Zdravlje iz Božje ljekarne”.

Ovaj prirodni lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, uslijed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.

med-i-peršin

Sastojci potrebni za pripremu lijeka su:

– 10 svježih stabljika peršina (bez korijena),
– litra domaćeg crnog ili bijelog vina,
– dvije žlice vinskog octa i
– 300 g prirodnog meda.

Priprema lijeka:

Deset svježih stabljika peršina zajedno sa listovima stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike žlice čistog vinskog octa.

Kuhajte 10 minuta na slabijoj vatri (vodite računa, može se pjeniti). Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minute. Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Upotreba lijeka:

Napitak se koristi svakodnevno, po jušnu žlicu do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period, prenosi Biljke-kao-lijek.