predrag matić, sdp, partija, ndh

SDP-ovac i bivši ministar branitelja Predrag Matić komentirao je kaos u Partiji uoči sjednice Glavnog odbora koja je na rasporedu u utorak.

Komentirajući pismo pet SDP-ovih gradonačelnika, Matić je rekao: “Oni ne znaju objasniti svojim biračima što se događa, jer stara poslovica kaže da se prljavo rublje pere u svom domu, a u SDP-u je situacija eskalirala tako da se stvari vode u medijima, a ne u stranci”.

Rekao je da su u stranci sve opcije otvorene i da se o svemu razgovara. “Stranka je legitimno tijelo, najjača oporbena stranka i rasturanjem SDP-a prekida se i posljednja brana povratku NDH. Obje strane u SDP-u trebaju se osvrnuti na odgovornost koja je na njima”, rekao je Matić.

“Čovjek je izabran prije nepunih godinu dana i nije uspio pokazati ni dobro ni loše. Treba biti legitimist, prošao je na izborima i treba ga pustiti da radi. Naravno da nije bez grešaka, ali treba mu pružiti šansu. Trebalo bi spustiti loptu na zemlju i svi staviti glave skupa, jer jak SDP jedino može spriječiti puzajući fašizam u Hrvatskoj. Čujemo da će suci biti ubijani, vjerojatno ste i vi novinari sljedeći na redu i to treba spriječiti”, kazao je Matić za N1.

Rekao je da nije za izbacivanje Bernardićevih kritičara Peđe Grbina, Milanke Opačić, Ranka Ostojića i Miranda Mrsića. “U svakom slučaju sam za to da na tijelima stranke raspravimo o svim problemima i da se prljavi veš opere u kući”, poručio je.

Istaknuo je da će se vidjeti hoće li smjena Bernardića biti na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predsjedništva stranke. Ima li Bernardić njegovu potporu?

“Saslušat ću sve, obje strane i donijet ću svoj stav u skladu sa savješću. On načelno ima moju podršku, kao legalno i legitimno izabran predsjednik stranke, a vidjet ćemo sutra kako će se stvari odvijati”, zaključio je Predrag Matić.

Izvor: Sloboda.hr/N1/Direktno.hr