beskucnik

Studentica Sveučilišta Central Lancashire, Dominique Harrison-Bentzen, izgubila je nakon izlaska svoju kreditnu karticu i našla se u nezgodnoj situaciji – nije imala dovoljno novca da se vrati kući.

Tada joj je prišao jedan beskućnik, poznat samo po imenu Robbie, i ponudio joj sav novac koji je imao, nekoliko funti, kako bi mogla platiti taksi. Studentica nije prihvatila njegovu ponudu, ali nije zaboravila njegovu velikodušnu gestu.

Odlučila mu je uzvratiti tako što je putem društvenih mreža pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi mu pomogla da više ne mora živjeti na ulici. Ispostavilo se, kako priča Dominique, da Robbie nije pomogao samo njoj, već je otprije poznat po tome što je ljudima vraćao izgubljene novčanike ili im nudio svoj ogrtač i šal da bi se ugrijali, prenosi Index.hr.

Njena je akcija dosad prikupila oko 10.000 funti.

“Hvala svima koji ste sudjelovali u ovome i omogućili da akcija prikupi ovoliko novca. Zaista je ohrabrujuće i inspirativno vidjeti koliko vas brine o drugima. Ne mogu vam dovoljno zahvaliti. Hvala vam i na brojnima porukama podrške. Obećala sam Robbieju da ću ih isprintati kako bi ih mogao staviti na zid i čitati u svom novom domu”, rekla je 22-godišnja Dominique, kako prenosi Huffington Posti, i dodala:

“Hvala vam što ste promijenili život ovom čovjeku. Ovo je najbolji božićni poklon koji smo nekome mogli dati”.