60530201

Odvjetnik Vladimir Gredelj smatra kako se postupak suđenja Josipu Boljkovcu događa s dvadesetogodišnjim zakašnjenjem i ne slaže se s Antom Nobilom kako se postupak nije trebao ni dogoditi.

„Upravo suprotno. Trebao se dogoditi, ali daleko prije. Umjesto da ga se postavlja na visoke dužnosti u RH, Boljkovac je trebao zauzimati jedno od najviših mjesta na optužnici od više desetina ili stotina zločinaca iz redova „partizana“ i „komunista“, naglasio je Gredelj te dodao kako je spominjanje starosti besmisleno.

„I Andrija Artuković je bio star kao i mnogi drugi nacistički zločinci, što Nobilo dobro zna. Židovi nam trebaju biti uzor u nepokolebljivoj želji da progone zločince sve dok dišu. Ako Vam suza krene, sjetite se samo da su danas simpatični čičice ubijali i starije i nemoćnije no što su oni danas. Da ne spominjem tek rođene i one nerođene“, smatra Gredelj.

>>> SRAMOTA! Zločinac Josip Boljkovac oslobođen optužbi za ratni zločin!

Posebno je naglasio kako Hrvatska ne može naprijed dok ustavne vrednote ne zažive, dok svi pred zakonom jednaki – ne bude značilo svi su zločini i zločinci isti, dok se ne revidira povijest.

„Ne treba se bojati to reći na glas. Optužbe da želimo revidirati povijest treba hitno priznati, a ne braniti se jer povijest koju još i danas, više od dvadeset godina nakon konstituiranja hrvatske države učimo u Jovanovićevim školama, nije povijest već komunistička propaganda koju moramo uništiti želimo li sačuvati nadu u bolju budućnost“, rekao je Gredelj za narod.hr.

Klikni LIKE ako si ZA istinitu povijest u našim školama!

Mišljenja je kako za to nisu krivi SDP, Milanović, Račan niti Jovanović već da je odgovornost na onima koji su dopustili da to zlo preživi.

Odluku o tome hoće li Boljkovac skončati u zatvoru ili u krevetu svoga doma Gredelj prepušta sudu jer kako kaže, za razliku od Milorada Pupavca vjeruje u kriterije hrvatskog sudstva.

„Budimo strpljivi. Ni slučaj Josipa Perkovića nije krenuo najbolje na nižim razinama“, kazao je Gredelj.

Izvor: narod.hr
Foto: Dnevnik.hr