njemačka, imigranti

Nordrhein-Westfalen, njemačka savezna država, bilježi rekordan rast kriminalnih djela, s posebnim naglaskom na grad Gelsenkirchen koji bilježi 200 kriminalnih radnji dnevno.

Prema izjavana Ralfa Feldmanna, zapovjednika policijske postaje Gelsenkirchen Süd, “no-go” zone su u tom gradu stvarnost, posebno je kritično u kvartovima Rotthausen, Ückendorf i Bismarck, u kojima dominiraju obiteljski klanovi iz Libanona.

“Krajnje su neprijateljski raspoloženi i agresivni prema policiji, moji ljudi najčešće čuju poruke tipa ‘Gubite se, ove ulice pripadaju nama, nemate što ovdje tražiti'”, tvrdi Feldmann.

Život u tim područjima naročito je loš, tako da se većina Nijemaca u međuvremenu odselila.

“Kada bih želio procesuirati sva kaznena djela, svaki dan bih trebao ispisati barem 200 optužnica”, rekao je Feldmann pred parlamentarnim istražnim povjerenstvom u Düsseldorfu.

Povjerenstvo istražuje no-go zone u gradovima Duisburg, Essen i Gelsekirchen, u kojima policijske patrole više nisu sigurne.

Feldmann kaže da je u kvartu Amtdeutsch stanje posebno loše. “Libanonske bande dijele ulice jedne s drugima kako bi se bavili kriminalnim radnjama bez međusobnog rivalstva. Najvećim dijelom se radi o preprodaji droge i iznuđivanju.”

Jedna od tih libanonskih bandi, prema njegovim riječima, ima preko 1.400 članova samo u gradu Essenu.

Također je izjavio da su predstavnici klanova upozorili Feldmanna i njegove kolege kako “policija ne može dobiti rat protiv Libanonaca, jer ih jednostavno ima previše”.

Izvor: Sloboda.hr/Tribun.hr/Badische Zeitung