bandić premijer

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je u subotu sumnju u obećanja HDZ-a i SDP-a o desecima tisuća novih radnih mjesta te najavio da će program svoje stranke i koaliciju koja će ga podržati kao budućeg hrvatskog premijera predstaviti krajem idućeg tjedna.

Bandić je to rekao zatvarajući radove na obnovi kolnika na dijelu Heinzelove ulice, gdje su ga novinari upitali kada će javnosti predstaviti program svoje stranke BM 365 za rujanske parlamentarne izbore.

Mi imamo gotovih 10 programskih smjernica i 10 ključnih odluka, ali mi nećemo licitirati radnim mjestima. Sjećate se one famozne HNS-ove, 80 tisuća radnih mjesta? Licitiraju sa desecima tisuća radnih mjesta stranke koje su hrvatske ljude dopeljale u situaciju u kojoj jesu, najveće stope nezaposlenosti u povijesti, najvećeg vanjskog duga, beznađa i odlaska mladih. O tisućama radnih mjesta govore oni koji su mlade ostavili nezaposlene, ali dobro, ako ljudi to progutaju, to treba čestitati. Svaki narod zaslužuje vlast koju izabere”, rekao je Bandić.

Dodao je kako je skeptičan prema tim najavama te kako će programske smjernice, ljude koji će ih provoditi “kao i koaliciju koja stane iza Bandića kao premijera” objaviti krajem idućeg tjedna.

Upitan koliko zastupničkih mandata očekuje, uzvratio je: “Dovoljno da ću voditi glavnu riječ oko sastavljanja hrvatske vlade na čelu s premijerom Milanom Bandićem”.

Uvjeren je kako za tu poziciju ima bolje reference i rezultate od svojih protukandidata. “Znate gdje su sada moji protukandidati, dok mi ovdje radimo? Na Hvaru, Pagu, Brijunima, Dubrovniku, Mljetu itd., a ja 16,5 godina nisam bio ni na jednoj od tih destinacija. Nešto to govori, no bit će više vremena za to koncem idućeg tjedna”, kazao je.

Uz Bandića je bio i šef podružnice Zagrebačkih cesta Ante Todorić, koji je iznio detalje o radovima u Heinzelovoj ulici, od križanja s Vukovarskom do policijske postaje, što je oko 700 dužnih i 6000 četvornih metara. Zamijenjena su dva sloja asfalta i 20-tak poklopaca šahtova te utrošeno 1500 tona asfalta. Radovi su trajali četiri dana, što Todorić smatra maksimalno kratkim rokom, a ukupna investicija vrijedna je oko milijun kuna.

Izvor: Sloboda.hr/tportal/Hina
Foto: fah