perkovic-mustac-100_v-image512_-6a0b0d9618fb94fd9ee05a84a1099a13ec9d3321

Njemački novinari Frank Hofmann i Phillip Gruell autori su fascinantnog dokumentarnog filma ‘Mord in Titos Namen – Geheime Killerkommandos in Deutschland’ (Ubojstvo u Titovo ime – tajni odredi ubojica u Njemačkoj). Od sada taj dokumentarni film možete pogledati i s hrvatskim titlovima!

“To je zasigurno najdulja nerasvjetljena serija ubojstava njemačke posljeratne povijesti: jugoslavenski agenti likvidirali su u Saveznoj Republici najmanje 29 ljudi. Žrtve su bili Hrvati u ovdašnjem egzilu koji su se odavde bavili rušenjem režima u svojoj domovini. S „Ubojstvom u ime Tita“ – tajni komandosi – ubojice u Njemačkoj“, čija je premijera 30. rujna ove godine, – po prvi put se na njemačkoj televiziji prikazuje jedan dokumentarac na tu temu, koja je uprkos nečuvenim razmjerima širokoj javnosti ostala dosada nepoznata” – ovim riječima najavljen je dokumentartni film, emitiran, uoči suđenja Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču.

Film, u trajanju od 45 minuta, nastao je kao rezultat jednogodišnjeg istraživanja, a televizijska kuća je obećala “ekskluzivna otkrića i snažne emotivne trenutke”.

Više informacija o ovom dokumentarnom filmu možete saznati ovdje:
>>> Autori filma ‘Ubojstva u Titovo ime’: ‘Vlada i predsjednik RH štite bivše agente’

Ubojstva u Titovo ime – Tajni odredi ubojica u Njemačkoj from Lustracija HR on Vimeo.