PSG je nakon brojnih ulaganja i prosipanja novca napokon stigao na korak do glavnog cilja, a to je osvajanje Lige prvaka. PSG je u polufinalu s laganih 3:0 pobijedio Leipzig, piše Gol.hr.

Navijači francuskog prvaka dugo su čekali na neki europski uspjeh, a nakon pobjede u polufinalu tisuće navijača izašle su na ulice Pariza kako bi proslavile veliki uspjeh svoga najdražeg kluba.

Takvo masovno okupljanje nije se svidjelo policiji koja drži red u milijunskom gradu. Zbog koronavirusa okupljanja su zabranjena, a na to su se oglušili ultrasi PSG-a, koji su u navijačkom svijetu poznati po vjernosti svom klubu, ali i po učestalim neredima.

Nekoliko tisuća navijača PSG-a razbijalo je po gradu, a kada im je policija odlučila stati na kraj, žestoko su se međusobno obračunali. Razbijeno je nekoliko policijskih automobila, izloga trgovina, a huligani su na policiju bacali kamenje i staklene boce.

To nije prvi put da Francuzi rade nerede u slavlju. Naime, nakon finala Svjetskog prvenstva u kojem je Francuska pobijedila Hrvatsku oko milijun ljudi dočekalo je igrače francuske reprezentacije, a slavlje se pretvorilo u velike nerede. 

Huligani su tada pljačkali dućane, penjali se na krovove autobusnih postaja, a policija ih je rastjerala šmrkovima i suzavcem.

Izvor: Sloboda.hr/Gol.hr