Film o Jean Michel Nicolieru, francuskom dragovoljcu koji je s ostalim pripadnicima HOS-a branio vukovarsko Sajmište nazvan je “Sve je bio dobar san”, a nakon premijernog prikazivanja u Zagrebu sada igra i po ostalim hrvatskim gradovima.

Iako je odaziv bio iznimno dobar, a film naišao na odobravanje većine, pripadnici HOS-a zamjerili su što se kroz cijeli film izbjeglo naglasiti da je poginuli Francuz bio pripadnik njihove postrojbe.

Shodno tome, javnosti su ukazali na jedan dokumentarni uradak koji je u Hrvatskoj relativno nepoznat, a u Francuskoj je prikazan na dva kanala:

“Ovo neka pogledaju oni koji tvrde da su o Jeanu prvi nešto napravili. U njemu su govorili suborci i nije se tajilo da je Jean pripadnik HOS-a za razliku od ovog dokumentarnog filma koji je sada u kinima. Svejedno, unatoč svemu, treba ga pogledati… Zbog Jeana”, kazao je Damir Markuš, bivši Jeanov suborac koji je podsjetio na film o francuskom heroju koji je snimljen prije nekoliko godina, no do danas, zbog nedostatka financijskih sredstava, nije do kraja preveden na hrvatski…

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr