hrvatska malta

Izabranici Nike Kovača započinju novi kvalifikacijski ciklus, za europsku smotru u Francuskoj. Svjetsko je prvenstvo u Brazilu arhivirano, provjera protiv Cipra u Puli uspješno je odrađena (2:0) i na Maksimiru se traže prva tri boda.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras protiv Malte otvara svoj put kroz europske kvalifikacije prema završnoj smotri u Francuskoj 2016. godine. Utakmica počinje u 20.45 sati na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Svi su pozvani reprezentativci spremni i na raspolaganju izborniku, koji vjeruje da uz pravo izdanje njegove momčadi i uz puno poštovanje protivnika ne bi trebalo biti previše dvojbe o pobjedniku.

“Nijednu utakmicu ne smijemo shvatiti prelagano jer će nam se obiti o glavu, a to ne želim. Moramo biti pravi i tada će Hrvatska sigurno biti pobjednik. Malta je slabija od nas, ali bez naše koncentracije oni mogu napraviti čudo”, izjavio je Kovač uoči susreta.

Jedan od ključnih čimbenika trebao bi biti rani pogodak radi “otključavanja malteške brave”, a susret s Cipranima pokazao je da Hrvatska ima rješenja za takve situacije.

“Pokušat ćemo postaviti momčad koja će nastaviti s onime što smo pokazali u Puli, a to je pritisak na protivnika radi što ranijeg postizanja pogotka”, najavio je izbornik.

Hrvatska se s Maltom susretala šest puta u dosadašnjim kvalifikacijama te ubilježila pet pobjeda. Jedini je put Malta izbjegla poraz u rujnu 2005. godine, kada je na Ta’Qaliju završilo 1:1.

“Znamo što nas čeka, neće biti lako. Nećemo podcijeniti nikoga, no svjesni smo svoje snage. Imamo kvalitetu i za guste obrane, uvjeren sam da smo mi ti koji ćemo se veseliti”, naglasio je napadač Mario Mandžukić.

Utakmicu Hrvatske i Malte sudit će ruski sudac Vladislav Bezborodov.

U preostala dva susreta prvog kola Skupine H danas se sastaju Azerbajdžan i Bugarska te Norveška i Italija.