plenkovićFoto: Snimka zaslona

Za državnu tajnicu u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, od strane premijera Plenkovića imenovana je Spomenka Đurić, bivšu djelatnicu SNV-a.

Premijer joj je poklonio povjerenje jer njihovo poznanstvo traje već neko dulje vrijeme, a na poziv Spomenke Đurić koja je 2014. godine bila voditeljica programa edukacije mladih Političke akademije Srpskog narodnog vijeća, Plenković se rado odazvao i održao predavanje o radu u EU parlamentu.

No, tko je Spomenka Đurić i zašto je premijer upravo nju imenovao za tajnicu?

Riječ je o bivšoj studentici vojno tehničkog fakulteta, bivšoj djelatnici OSCE-a i djelatnici Srpskog narodnog vijeća te prijateljici Dejana Jovića, Saše Kosanovića, Milorada Pupovca i tako redom.tek je za vidjeti.

Na vojno tehničkom fakultetu, jedan od profesora koji je predavao Spomeni Đurić, bio je Zoran Pusić. Vojno tehnički fakultet (VTF) djelovao je u Zagrebu od 1978. do 1990. Na njemu su se školovali stručnjaci za vojnu industriju SFR Jugoslavije, inženjeri elektrotehničke, strojarske, kemijske i informatičke struke. U vrijeme postojanja bio je najprestižniji tehnički fakultet na području Jugoslavije na koji su se upisivali ponajbolji srednjoškolci iz cijele bivše države. Vojno tehnički fakultet Zagreb imao je vrlo blisku suradnju sa Sveučilištem u Zagrebu, tako da su njegovi studenti išli na predavanja i polagali ispite na fakultetima zagrebačkog sveučilišta (FER, FSB, FKIT itd.). Studente su stipendirale velike tvrtke tadašnje države kao što su: RIZ Zagreb, Zastava Kragujevac, Sloboda Čačak, TMH Novi Travnik, 2. novembar Mojkovac, Pretis Vogošća, Famos Sarajevo… Prijemni ispit sastojao se od matematike i psihofizičkih testova. Kampus se nalazio u kompleksu vojarni na Črnomercu.

Koliko će ova iskustva pomoći novoj državnoj tajnici, tek je za vidjeti.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr