prosvjed branitelja savska 66 pokret occupy hrvatska stop teroru šatoraša marijana mirt occupy croatia stop teroru šatoraša savska 66 branitelji

Na jučerašnjem prosvjedu u Zagrebu pod nazivom “Stop teroru šatoraša” okupilo se svega 100-njak prosvjednika. To je realno vrlo mala brojka s obzirom na to da se taj prosvjed pripremao čak tri tjedna. No, prema dostupnim informacijama broj prosvjednika koji su na prosvjed došli dragovoljno puno je manji.

Naime, prema pisanju portala Showbizz, ali i prema informacijama koje kruže po društvenim mrežama, neki prosvjednici su za sudjelovanje navodno dobili 200 kuna. Također, isti izvori kažu da se za izazivanje nereda prosvjednicima nudilo 500 kuna.

Također, s obzirom na informaciju da su u prosvjedu sudjelovali i brojni članovi zagrebačkog SDP-a, koji su se s time i javno hvalili na Facebooku, dolazimo do zaključka da je dragovoljnih prosvjednika bilo jako malo.

Inače, organizatorica prosvjeda bila je Marijana Mirt koja je neposredno pred prosvjed braniteljima psovala Boga, o čemu smo već pisali. Možemo pretpostaviti da je dotična vjerojatno dobila četveroznamenkasti iznos za organizaciju jučerašnjeg prosvjeda.

>>> Prosvjednik pretukao hrvatsku braniteljicu: “Vikao mi je da sam šatordžija i kurva”