pokret occupy hrvatska branitelji prosvjed

Jedna od pokretača ove udruge je Marijana Mirt, poznata aktivistica koja je svojedobno na glavnom zagrebačkom trgu paradirala s velikim ćiriličnim transparentom “Ne neoustaštvu”, a koja na svojoj Facebook stranici ne bira riječi kada su u pitanju najteži invalidi Domovinskog rata, piše Dnevno.hr. Tako njen najsvježiji post iznad slike Glogoškog i Kolinde Grabar Kitarović izgleda ovako: “Je*o im i njoj i njima, skupa s crkvom – bog mater!”

Prosvjedni marš naziva “Stop teroru šatoraša” koji će se danas održati u organizaciji je, navodno, Pokreta Occupy Croatia. Poziv su sročili ovako:

“Ispostavilo se da ekscesni nacionalizam i netolerancija prema drugima i drugačijima nisu samo prolazne slabosti nego postaju temeljne “vrijednosti” društvene zajednice – trenutno se na očigled kompletne javnosti manifestiraju u Savskoj 66. Ideologije tame iz prošlosti, potencirane prvenstveno od strane Crkve i HDZ-a, javljaju se na javnoj pozornici kao jedino važne i presudne.

Vlast prešutno dopušta širenje nacionalističke “ideologije” i jednako je odgovorna za eventualne posljedice kao i oporba. Svim političkim strukturama ovakvi derneci odgovaraju – miču se iz fokusa pažnje javnosti bitni ekonomski problemi.

Nacionalizam je izdizanje svoje nacije kao više nacije u odnosu na druge. On ne može nikako biti pozitivan, već je “hrana” zbog koje nastaje “spirala međusobne mržnje” bez kraja, iz koje nema izlaska. Nacionalisti pozivaju na nacionalno jedinstvo i nacionalno okupljanje oko njihovih stavova, te ukidaju slobodu da se ima bilo kakve druge političke ideje osim nacionalističkih. Za svakoga tko se ne “uklapa” u okvire nacionalističke ideologije koriste se riječi “izdaja“ i “izdajnik”.

Razmislite, želite li živjeti u društvu gdje će vam “šatoraši” i njima slični određivati i nametati pravila? Ako to ne želite – pridružite nam se na prosvjednom maršu!”

Čini se, ipak, kako je ovaj pokret svojevrsan paravan za stvarne pokretače pod imenom “Udruga slobodarskih aktivista”. Vrlo mlada udruga koja postoji nekih pola godine, već je došla pod lupu javnosti organizacijom prosvjeda podsjećajući na 9. svibnja 1945., Dan antifašističke pobjede u Europi. Poruka koju su tada širili Zagrebom bila je “Smrt fašizmu, sloboda narodu, no pasaran”. Jedna od pokretača ove udruge je Marijana Mirt, poznata aktivistica koja je svojedobno na glavnom zagrebačkom trgu paradirala s velikim ćiriličnim transparentom “Ne neoustaštvu”, a koja na svojoj facebook stranici ne bira riječi kada su u pitanju najteži invalidi Domovinskog rata. Tako njen najsvježiji post iznad slike Glogoškog i Kolinde Grabar Kitarović izgleda ovako: “Je*o im i njoj i njima, skupa s crkvom – bog mater!”

pokret occupy hrvatska Marijana Mirt branitelji prosvjed

Ekstremna lijevo Marijana zajedno sa “Udrugom slobodnih aktivista”, svojedobno je čak i Antifašističku ligu Hrvata prozvala radi “minimiziranja fašističkih zločina” , te zaključila kako su to “plaćenici i sluge režima koji se samo deklariraju kao antifašisti i ljevičari.”

Izuzev “prostakuše” Marijane, doznajemo kako je u ovaj prosvjed infiltriran i novinar Domagoj Margetić, koji se također diljem lijepe naše proslavio postom napisanim na Dan neovisnosti: “Na taj vaš tako zvani dan neovisnosti mogu se samo posrati što ste fino neovisni, uz himnu koja vam poručuje – proklet bio izdajice svoje domovine”, podijelio je Domagoj na društvenoj mreži i sve začinio himnom “Hej Slaveni”.

To su, otprilike, ljudi koji javnosti poručuju ”Stop teroru šatoraša” i planiraju se tijekom današnjeg dana uputiti prema Savskoj 66. Sudeći po njihovim najavam, priopćenjima i postovima, najmanji im je problem neprijavljeni skup ili bilo kakvo kršenje zakona. Jedini istinski razlog zbog kojeg će se sutra prošetati pred ratnim vojnim invalidima i hrvatskim braniteljima jest činjenica da su tamo “neki ljudi” koji su Hrvatima uspjeli darovati Hrvatsku.