njemačka merkel imigranti

Nijemci nezadovoljni politikom otvorenih granica Angele Merkel, masovno napuštaju zemlju u potrazi za drugačijim okruženjem.

Dok je u Njemačku u proteklih par godina pristiglo nekoliko milijuna imigranata iz zemalja Trećeg svijeta, novi podaci pokazali su da je samo 2015. iz Njemačke otišlo 138.000 Nijemaca.

Da stvari budu gore, u proteklih deset godina Njemačku je napustilo 1,5 milijuna Nijemaca, a mnogi od njih su visokoobrazovani.

Brojke su to koje je objavila njemačka agencija za statistiku Destatis. Iz agencije su izjavili kako je u Njemačku pristigao broj ljudi “koji nikad prije nije viđen”, dok se u istovremeno povećao broj onih koji su otišli upravo “zbog povećanog broja imigranata i stranaca.”

Prema službenim podacima, očekuje se da će broj pristiglih imigranata i dalje rasti. Frank-Jürgen Weise, šef državnog ureda za migracije (BAMF), predviđa da će do kraja godine u Njemačku stići još najmanje 300.000 imigranata.

Ovih dana mogli smo vidjeti što o masovnoj imigraciji misle i oni imigranti koji u Njemačkoj žive već više od 10 godina. Reakcije su svakako – neočekivane. Oni Nijemci koji napuštaju svoju domovinu uglavnom su se okrenuli prema Mađarskoj.

Izvor: Sloboda.hr/Express/Tribun.hr