collina subašić suci

Nekadašnji najbolji nogometni sudac na svijetu, a sada prvi čovjek sudačke organizacije u UEFA-i, Talijan Pierluigi Collina u petak je izjavio kako će tražiti da se vratari koji prerano kreću naprijed sa svoje linije prilikom izvođenja 11-eraca budu kažnjavani žutim kartonom.

Collina je u svom izlaganju kazao kako je suđenje tijekom dosadašnjeg tijeka EURA u Francuskoj odlično, ali je i spomenuo kako je sudac utakmice Hrvatska – Španjolska Bjorn Kuipers pogriješio u trenutku izvođenja španjolskog 11-erca, kojega je Danijel Subašić obranio Sergiju Ramosu.

Prema Collini, Subašić je prerano krenuo s gol-linije, pa je sudac trebao ponoviti izvođenje kaznenog udarca.

“Vratar se pomaknuo naprijed, a to sudački tim nije primjetio. Radi se o grešci koja se događa, a utakmica je inače dobro odsuđena”, rekao je Collina dodavši kako je 12 sudaca koji su ostali u Francuskoj u petak dodatno upozoreno na to da moraju paziti da se kazneni udarci izvode prema pravilima.

“Suci moraju obratiti pozornost na to da se 11-erci izvode prema pravilima. Ako vratar krene ranije, kazneni se udarac mora ponoviti, a vratar dobiti žuti karton.”

Izvor: Sloboda.hr/tportal
Foto: Reuters