pernar kolindaFoto: fah

Nakon što je danas u 15 sati na Pantovčaku saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar održao povjerljiv sastanak s Kolindom Grabar-Kitarović, na Facebooku je objavio kako ne može objaviti detalje razgovora.

No, Pernar je u razgovoru za Index ipak otkrio dio dojmova sa sastanka, na koji mediji nisu bili pozvani.

“Moram reći da me bilo strah da će se vršiti pritisak na mene zbog drukčijih pogleda na vanjsku politiku, no nikakvih pritisaka na mene nije bilo.

Bila je to razmjena mišljena na akademskoj razini, porazgovarali smo o osobnim iskustvima koja smo prolazili, a spomenuli smo i par detalja koji nisu za javnost. Pola sata smo razgovarali jedan na jedan i mogu samo pohvaliti njezin pristup.

Smatram je profesionalnom i kompetentnom osobom. Za sada nismo dogovarali ništa dalje, ali vjerojatno ćemo se prije ili kasnije opet sresti, pošto sam član saborskog Odbora za vanjsku politiku”, otkrio je Pernar.

Također, Pernar je na svom Facebooku danas nakon sastanka napisao kako nema ništa protiv Grabar Kitarović kao osobe te da je “isključivo u dubokom političkom neslaganju s njenim pogledom na ulogu Amerike i NATO-a u svjetskim krizama, kao i ulogu Hrvatske u svemu tome”.

“Mislim da ona na isti način gleda na mene, zna da nam je pogled na međunarodnu politiku dijametralno suprotan, ali me uvažava kao sugovornika. Drugim riječima, odnosi se s poštovanjem i iz istog razloga ima i moje poštovanje.

Ponavljam još jednom da nikakvih pritisaka nije bilo niti je pokušala utjecati na mene da promijenim stavove.

Dio razgovora je uključivao neke osobne detalje i iskustva i iz tog razloga o njima ne mogu pričati. Nije bilo nekih tajnih dogovora ili nečeg sličnog.

Netko će reći da ona provodi lošu politiku, s tim se slažem, međutim, kao osoba je korektna i profesionalna, iako ima ulogu kakvu ima.”

Izvor: Sloboda.hr/Index