pernar kolinda

Nakon što se pokazalo da nitko od predstavnika parlamentarnih stranaka jučer nije uspio uvjeriti Kolindu Grabar-Kitarović u to da ima saborsku većinu, Predsjednica je zakazala novi krug konzultacija za 10. listopada.

Dosta medijske pozornosti jučer je posjetom Pantovčaku privukao budući zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

“Gospođa Kitarović je bila jako ljubazna. Od nje sam očekivao više suzdržanosti, a ponašala se kao da susreće stare prijatelje. Stvarno nije bilo ni traga nekakvom animozitetu, koji je u politici uvijek prisutan, bilo prikriveno, bilo otvoreno. Pitala nas je jesmo li se odlučili i koliko od nas se odlučilo. Jedan za drugim smo govorili. Prvi je govorio Ivan Lovrinović, on je rekao da ga nitko nije pitao za potpis i da se samim time nisu odlučili.

Ja sam rekao da one koji podređuju interese Hrvatske interesima drugih ne možemo podržati, a po prirodi stvari svatko tko podržava članstvo u Europskoj uniji i NATO-u to čini. Samim time nitko ne može imati podršku Živog zida za mandatara.

Potom sam pitao Grabar-Kitarović mogu li je pitati jedno pitanje.

Trik pitanje za Kolindu

Pitao sam je li bombardiranje Libije bila pogreška. To je bilo trik pitanje. Očekivao sam odgovor da ili ne, ili pak da šuti. Što god da kaže – bila bi u problemu, da kaže da, imala bi probleme sa šefovima, da kaže ne, ispala bi bešćutna. Da se odlučila šutjeti, i šutnja puno govori… Ona mi je odgovorila “Ni da, ni ne, situacija nije crno-bijela”. Iznenadila me svojom snalažljivošću, ali to je vjerojatno naučena snalažljivost. Ipak, dala mi je na provokativno pitanje odgovor koji nisam očekivao.

Zatim je rekla: “Gospodine Pernar, teška su to pitanja, bilo bi mi drago da dođete mimo ovih konzultacija na razgovor”.

Onda je govorio Aleksić, rekao je da bi, ako se riješe problemi s francima, bio spreman dići ruku za Vladu, ali ne i dati potpis. Nakon razgovora s Grabar-Kitarović, Lovrinović je prokomentirao: “Aleksiću, nas nije zvala, samo je Pernara pitala želi li opet doći kod nje” .

Mi smo se potom spustili dolje gdje su bili novinari, činilo mi se da im nije drago da moraju uzeti izjavu od nas, vjerojatno zato što su znali da ću reći nešto što oni baš ne vole prenositi. Ja sam ponovio istu priču od gore, a i rekao sam ono što je Šeks nedavno kazao, da je Sabor kazališna predstava, a da se odluke donose van granica naše zemlje te da ih Sabor tek provodi, da u biti ne odlučuje.

Dodao sam da Živi zid nema namjeru sudjelovati u toj predstavi te da, ukoliko bi se pojavio kandidat za premijera koji bi bio državnik, koji bi bio hrabra osoba koja donosi odluke, a ne marioneta, da bismo ga mi podržali. Kazao sam da bih čak, da je Plenković spreman okrenuti leđa eliti i služiti narodu, bio spreman njemu odmah dati potpis. Nažalost, promatrajući političku scenu, mi nemamo kome dati potpis, iako bismo u biti htjeli to napraviti, pa da se riješe problemi u državi, nažalost izbor je nikakav”, zaključuje Pernar za Index.hr.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr