edinho-ed

Sin jednog od najboljih nogometaša svih vremena Brazilca Pelea, Edinho (43) osuđen je na 33 godine zatvora zbog pranja novca zarađenog trgovanjem drogom.

Edinho je osuđen na sudu u brazilskom gradu Praia Grande. On je negirao sve optužbe za trgovinu drogom, premda je priznao kako je ovisnik. Osuđena su još četvorica muškaraca među kojima i lokalni kralj droge Ronaldo Duarte Barsotti, poznatiji kao Naldinho, koji je također osuđen na 33 godine zatvora. Policija je skupini oduzela svu imovinu pri čemu i stotinu automobila.

Ovo nije prvi put da je Edinho, bivši golman Santosa, osuđen zbog trgovine drogom. Prvi put se našao iza rešetaka 2005. kada je osuđen na tri godine zatvora.

Edinho, čije je puno ime Edson Cholbi do Nascimento, posljednjih godina je radio kao trener golmana u Santosu, klubu kojeg je proslavio njegov otac. Pele je 18 godina igrao za Santos i u karijeri je postigao više od 1.200 pogodaka. Edinho je Peleov sin iz prvog braka u kojem je dobio i dvije kćeri. U drugom braku je dobio blizance, sina i kćer, a iz izvanbračnih veza ima još dvije kćeri.

Izvor: HRT
Foto: bdnews24.com