pamić pula

U prvoj subotnjoj utakmici 15. kola MAXtv Prve lige na stadionu Aldo Drosina Istra 1961 i Zadar su odigrali 1:1.

Sudar dviju momčadi iz donjeg dijela ljestvice završio je bez pobjednika, a po prikazanom na terenu to je bio i najrealniji ishod. Domaćin je imao terensku incijativu, ali su gostujući pokušaji, posebice u nastavku, bili jednako opasni, donosi tportal.

Do prednosti je stigla Istra 1961. Dejan Radonjić je odigrao dupli pas, izašao pred suparničkog vratara Mladena Matkovića i precizno pogodio.

Ipak, Pamićeva družina ostala je bez cijelog plijena u 86. Bio je to prizemni ubačaj s lijeve strane, lopta je došla do Jurice Buljata, a Zadrov branič oslobodio se čuvara i iz dosta teške situacije s lijeva iskosa izjednačio.

Istra 1961 je sedma s 15 bodova, a Zadar posljednji s 12.

Nakon utakmice trener Zadra Miroslav Blažević je izjavio “kako je to najrealniji ishod prema prikazanom koji će dati dodatni stimulans njegovim igračima u borbi za ostanak.”

Što se tiče stratega Puljana Igora Pamića on se jedva suzrdžavao da ne eksplodira. Zadar je opisao kao najlošiju momčad lige i da se divi starom majstoru što može nešto s njime odigrati, ironično je bocnuo sve kladioničare, za Istru 1961 je rekao da je njezino mjerilo jedino borba za ostanak, da novca nemaju, troše nula kuna i da su ovako i onako Druga liga, po svemu…

“Sad sam ja već polako živčan, a to nije dobro, a optimista sam bio cijeli život i ostat ću, i neću ispast s ovom Istrom samo zato što ima slabijih. Ali ovo nije ličilo na ništa. Na N-I-Š-T-A”, završio je Pamić čiji cijeli razgovor možete vidjeti u video prilogu.