marina lovrić merzel sdp županica

Marina Lovrić Merzel može aktivirati zastupnički mandat – jednoglasno je odlučilo saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo. Još preostaje potvrda Sabora. Merzel je izabrana na posljednjim parlamentarnim izborima, no kako je preuzela dužnost sisačko-moslavačke županice, ta je funkcija bila nespojiva s onom saborske zastupnice. Merzel je dala ostavku na mjesto županice potkraj kolovoza, dok je još bila u pritvoru. Time su bili ispunjeni uvjeti za aktiviranje zastupničkog mandata.

Nakon pet mjeseci istražnog zatvora bivša sisačko-moslavačka županica i članica Predsjedništva SDP-a Marina Lovrić Merzel puštena je prošli tjedan na slobodu. Istraga protiv Lovrić Merzel otvorena je zbog sumnje da je županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna. Osim plaćanja savjetnika, na što je potrošeno oko šest milijuna kuna, tereti ju se da je zgradu Hitne pomoći preplatila za četiri milijuna kuna, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak, oštetivši županiju za još 200.000 kuna. Istraga protiv nje zadnji je put proširena u srpnju zbog sumnje da je od poduzetnika Željka Žužića primila 100.000 eura mita koje je pokušala prikriti kupnjom i uređenjem stana u Zadru, upisanog na njezina nećaka Dalibora Rožankovića. Lovrić Merzel, koja je prije mjesec isključena iz SDP-a, odbacuje sve optužbe.

Klikni LIKE si protiv ove sramotne odluke Mandatno-imunitetnog povjerenstva!

Mandatno-imunitetno povjerenstvo raspravljat će i o zahtjevu za davanje odobrenja za vođenje kaznenog postupka protiv Branka Hrga. Protiv gradonačelnika Križevaca, saborskog zastupnika i predsjednika HSS-a Branka Hrga podignuta je kaznena prijava zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti. Prijavili su ga oporbeni gradski vijećnici zbog modela isplate novčane pomoći rodiljama.

>>> Prije 23 godine SDP se u Saboru izjasnio protiv samostalnosti RH. Hoće li se SDP ikada ispričati?