garlic-390859_640

Ni sami katkada nismo svjesni kolika su ljekovita svojstva namirnica koje nas okružuju. Baš nam one mogu pomoći suzbiti neugodne simptome viroza, donosi Večernji.hr.

Sezona je prehlade, a krajem siječnja stiže i epidemija gripe. Iako su se mnogi već opskrbili lijekovima i različitim farmaceutskim pripravcima, liječiti se može i na mnogo zdraviji, odnosno prirodniji način. Ni sami katkada nismo svjesni kolika su ljekovita svojstva namirnica koje nas okružuju. Baš nam one mogu pomoći suzbiti neugodne simptome viroza poput kihanja, curenja nosa, kašlja, temperature…

Ojačajte imunološki sustav pripravcima od češnjaka i đumbira, ljekovitim čajevima ili napitkom od meda i limuna. Ovo su neki od pripravaka zbog kojih će vam vaše tijelo i zdravlje biti zahvalni:

1. Češnjak je prirodni antibiotik i ako ste bolesni, zdrobite dva režnja češnjaka pa ih progutajte uz malo vode.

2. Iscijedite limun i dodajte žlicu meda te otopite u čaši tople vode, dodajte malo cimeta i popijte. Osim što je to ukusan napitak, ova kombinacija jača imunitet i štiti od virusa i bakterija.

3. Jednu žlicu jabučnog octa stavite u čašu vode te tako ublažite upalu grla.

4. Sirup od meda, limuna i đumbira izvrsno je prirodno oružje u borbi protiv prehlade i gripe. Med je prirodni antioksidans, limun antiseptik, a đumbir svojim protuupalnim i antivirusnim svojstvima pospješuje rad respiratornih organa.