james123

Danas je u Londonu održana press konferencija na kojoj je službeno predstavljena (i potvrđena) kompletna filmska i glumačka ekipa dvadeset i četvrtog filmskog nastavka najdugovječnije filmske franšize u povijesti – one o tajnom agentu Jamesu Bondu. Uz predstavljanje kompletne filmske postave, otkriven je i službeni naslov filma – SPECTRE, javlja hrvatski distributer Continental Film.

Uz Daniela Craiga koji će po četvrti puta obući odijelo najpoznatijeg tajnog agenta Jamesa Bonda članovi glavne glumačke postave su dvostruki dobitnik prestižne nagrade Oscar Christoph Waltz („Nemilosrdni gadovi“, „Odbjegli Django“), talijanska glumica Monica Bellucci („Matrix Reloaded“, „Malena“), francuska glumica Lea Seydoux („Adelin život“), britanski glumac Andrew Scott (vjerojatno najpoznatiji po ulozi negativca Jima Moriartyja u popularnoj televizijskoj seriji „Sherlock“) i američki glumac David Bautista („Čuvari galaksije“). Njima će se pridružiti i Rory Kinnear, Ben Whishaw, Naomie Harris i Ralph Fiennes koji će reprizirati svoje uloge iz prethodnog nastavka „Skyfall“.

Dvadeset i četvrti po redu nastavak filmske franšize o Jamesu Bondu započinje se snimati u ponedjeljak, 8. prosinca, a kako je najavljeno film će se osim u Engleskoj snimati i u Italiji, Meksiku, Maroku i Austriji. Scenaristi filma su Neal Pervis, Robert Wade i John Logan – identična trojka koja je pisala scenarij za „Skyfall“. Bondov službeni automobil kojeg će voziti u „Spectri“ je Aston Martin DB10.

Novi film o Jamesu Bondu, „Spectre“, režirat će Sam Mendes – redatelj koji je osvojio prestižnu nagradu Oscar 1999. godine za režiju filma „Vrtlog života“, ali koji je također režirao i „Skyfall“, prethodni nastavak James Bond franšize koji je postao uvjerljivo najkomercijalniji film serijala zaradivši na svjetskim kino blagajnama preko 1,1 milijardu dolara. „Skyfall“ je ujedno postao i prvi film u povijesti koji je u Velikoj Britaniji zaradio preko 100 milijuna funti na kino blagajnama, prenosi Tportal.

Film „Spectre“ u domaća i svjetska kina i IMAX dolazi 5. studenog 2015. godine!