vesna škare ožbolt komunist partija partizan stanko

Nedavna izjava Vesne Škare Ožbolt za Deutsche Welle o tome kako je vrijeme za lustraciju bivših komunističkih kadrova prošlo iznenadila je mnoge u Hrvatskoj, no ne i našeg čitatelja koji je na adresu našeg uredništva dostavio vrlo zanimljive podatke o Vesni Škare Ožbolt.

Naime, naš čitatelj, koji je htio ostati anoniman, protivljenje Škare Ožbolt lustraciji nam objašnjava otkrivanjem njezinog komunističkog pedigrea. Taj komunistički pedigre prvenstveno se odnosi na Stanka Škaru, za kojeg naš čitatelj tvrdi da je djed Vesne Škare Ožbolt.

Čitatelj nam je poslao i izvatke iz pjesme Stanka Škare napisanu 1944. godine koja sama govori o njegovom mentalitetu. Pjesma je objavljena u knjizi Mladena Ivezića “Titova umjetnost mržnje”:

„Moskvo, sve na svijetu najmilije (…), Zmiji ćemo jezik iščupati (…), Moskvo, srce velike Rusije, Moskvo, puna ponosa i dike (…), Moskvo, mi se tobom zaklinjemo, Moskvo, mi za tebe umiremo, (…) Moskva, to je Staljin omiljeni,(…) Pada sila bande i pljačkaša te gadnih koljača,(…).”

Klikni LIKE ako si ZA lustraciju bivših komunističkih kadrova!

Naš čitatelj dalje navodi kako je “Stanko Škare bio ortodoksni komunist koji je prokazivao svoje bivše suradnike iz HSS-a koji su se bili priklonili NDH, od kojih su mnogi zbog toga strijeljani ili bačenu jame. Ništa nježnija od njega nije bila ni Stankova žena Dekula, okorjela partizanka, koja je sve do nedavno imala petokraku na grobu u Biorinama. Bila je strah i trepet u tomu kraju.

Stoga ne čudi njezina nedavna izjava da je za lustraciju u Hrvatskoj kasno i da ona sada nema smisla. Što drugo očekivati od nekoga s takvim obiteljskim pedigreom, a i njezina osobna karijera je potvrda teške indoktrinacije komunizmom.”

Nadalje, naš čitatelj navodi da kada je u Hrvatskoj 1990. godine došlo do primopredaje vlasti kako je Škare Ožbolt navodno “zatečena na položaju tajnice tadašnjeg predsjednika vlade SR Hrvatske Ive Latina, te da umjesto da Vesna završi u ropotarnici kao i njezin dotadašnji šef, ona zahvaljujući izostanku lustracije, ostvaruje briljantnu karijeru i u demokratskoj Hrvatskoj”, stoji u zaključku pisma našeg čitatelja.

Vesna Škare Ožbolt tvrdnje našeg čitatelja negira, što objavljujemo u posebnom demantiju gđe Škare Ožbolt.

>>> Šef HČSP-a tužio ravnateljicu Jasenovca: To je jugo-komunistička tvornica laži!

Autor: Sloboda.hr