orešković ustaše

Od dolaska izaslanika američkog State Departmenta Nicholasa Deana za pitanja holokausta u Hrvatskoj kao da je sve poludjelo. Nakon što je danas predsjednika Grabar-Kitarović ničim izazvana osula drvlje i kamenje po NDH i Ustaškom pokretu, pridružio joj se i hrvatski premijer.

Naime, predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković u ponedjeljak je, u ime Vlade i u svoje osobno, osudio zločine ustaškog režima i izrazio žaljenje što se obilježavanje dana sjećanja na nevine žrtve logora Jasenovac koristi za politizaciju koja je neprimjerena i vodi do novih podjela u društvu.

“Hrvatska Vlada, i ja osobno, osuđujemo zločine počinjene od strane ustaškog režima”, rekao je u svojoj poruci u Dnevniku HRT-a premijer Orešković.

Podsjetio je kako je 22. travnja dan sjećanja i odavanja počasti nevinim žrtvama logora Jasenovac za kojeg je i blaženi kardinal Alojzije Stepinac ustvrdio da je bio najveća ljaga za Hrvatsku.

“Žao mi je što se ova prigoda, umjesto za izražavanje poštovanja prema žrtvama, koristi za politizaciju koja je neprimjerena te vodi do novih podjela u društvu. Sve to ne samo da vrijeđa žrtve i njihove obitelji, nego i nanosi veliku štetu Republici Hrvatskoj”, poručio je premijer.

Izvor: Sloboda.hr/Hina