money-29112012-625.jpg

DJEVOJKA koja je pismom odlučila potražiti bogatog supruga nedavno je dobila odgovor i to od generalnog direktora financijske korporacije J.P. Morgan koji je u kratkom vremenu postao hit na internetu. “Mlada i lijepa djevojka”, kako je sebe opisala na forumu, postavila je pitanje što treba učiniti kako bi se udala za bogatog čovjeka, prenosi Dirty.

Pitanje je glasilo ovako:

“Bit ću iskrena u onome što ću ovdje napisati. Imam 25 godina i jako sam lijepa. Imam stila i dobar ukus. Želja mi se udati za čovjeka koji zarađuje najmanje 500 tisuća dolara godišnje. Možda smatrate da sam pohlepna, ali po meni zarada od milijun dolara godišnje u New Yorku spada u srednju klasu. Moj je zahtjev razuman. Ima li netko na ovom forumu godišnju plaću od 500 tisuća dolara a da nije oženjen? Ako ima netko takav, za njega imam jedno pitanje: Što trebam učiniti da se udam za tebe? One koje sam dosad upoznala najviše su zarađivali 250 tisuća godišnje i to je, izgleda, moja gornja granica. Ako se netko želi preseliti u rezidencijalnu četvrt na zapadu New Yorka, 250 tisuća jednostavno nije dovoljno.

I zbog toga, ovdje ponizno postavljam nekoliko pitanja:
1) Gdje se najčešće bogate neženje druže? (Navesti adrese barova u koje izlaze)
2) Koju dobnu skupinu trebam ciljati?
3) Zašto je većina supruga bogataša prosječnog izgleda?
4) Kako odlučujete koja će biti vaša supruga, a koja samo djevojka?

Gospođica Pretty”.

nofci-29112012-625.jpg

Gospođici je odgovor ubrzo stigao, i to od strane nikog drugog do direktora korporacije J.P. Morgan:

“Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Postoji mnogo djevojaka vani koje imaju slična pitanja kao što su tvoja. Dopusti mi da ti odgovorim iz profesionalnog ugla. Moj godišnji prihod je veći od 500 tisuća dolara, što zadovoljava tvoje potrebe.

Sa stajališta poslovne osobe, loša bi odluka bila tebe oženiti. Ostavimo pojedinosti na stranu i pokušajmo to gledati kao razmjenu “ljepote” za “novac”. Osoba A pruža ljepotu, dok osoba B tu ljepotu plaća novcem. Međutim, ovdje postoji jedan ozbiljan problem. Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće, ne bez nekog valjanog razloga. Činjenica je da se moj prihod može uvećavati iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško da možeš biti ljepša.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

Stoga, sa stajališta ekonomije ja sam uvažavanje imovine, a ti si amortizacija imovine. Ako je tvoja imovina samo ljepota, ona za deset godina neće vrijediti ništa. Rječnikom “Wall Streeta” svaka trgovina ima početnu točku, a izlazak s tobom je “točka početka trgovine”.

Ako je trgovinska vrijednost nečega pala, mi ćemo je prodati jer nije dobra ideja nešto što propada držati dugoročno. Možda će ti ovo grubo zvučati, ali propadanjem tvoje ljepote biznismen će vas prodati ili dati pod “zakup”. I pazi djevojko, svatko sa 500 tisuća dolara godišnje zarade nije budala. Možda će izaći s tobom, ali te neće oženiti. Savjetovao bih te da odustaneš od svoje potrage za bogatim čovjekom. Inače, i sama možeš postati uspješna i zarađivati 500 tisuća godišnje. U tome imaš veće šanse nego oženiti bogatu budalu”.

Izvor: index.hr