obama

Pripadnici jednog biološkog spola bit će u mogućnosti koristiti zahode i privatne objekte namijenjene za suprotni spol u saveznim zgradama diljem nacije, objavila je Obamina administracija.

Odluka, objavljena u Saveznom registru, odnosi se na svako od više od 9000 mjesta u 2000 gradova „koji su pod sudbenom nadležnosti, nadzorom i upravom“ Opće upravne službe (GSA).

Savezni dužnosnici neće postavljati mjerila biologije ili ocjenjivati spol onih koji žele koristiti određeni zahod. Smjer u vođenju predstavlja „samoodređenje rodne osobnosti bilo kojeg pojedinca i dovoljno je da osoba sama utvrdi koji zahod ili drugi objekt pojedinog spola treba koristiti“.

Isto je mjerilo usvojeno u kontroverznom saveznom vodiču za javne škole i sveučilišta o potrebi zahoda, tuševa i soba u domovima jednakih za oba spola (unisex), koji je donijela Obamina administracija. Komisija za jednaka prava zapošljavanja (EEOC) je primijenila slične vodiče za poduzetnike i poslodavce, piše Life Site News.

Posljednji potez slijedi glasinu da predsjednik ima u planu dovršiti sljedeći mjesec pravilo prema kojem bi skloništa za žene trebala prihvaćati biološke muškarce koji se izjasne kao transrodne osobe.

Obamina administracija je opravdavala svoje uplitanje bez presedana citirajući brojne zakone o građanskim pravima koji zabranjuju spolnu diskriminaciju žena, uvjeravajući da su biološki muškarci – žene koje se ne pokoravaju „rodnim stereotipovima“.

„Diskriminacija na temelju rodnog identiteta je zabranjena kao spolna diskriminacija“ rekao je za Vijesti NBC-a dužnosnik Opće upravne službe (GSA) o posljednjem činu.

Kongresno zakonodavstvo o građanskim pravima ne primjenjuje se niti na spolnu orijentaciju ili na rodnu osobnost.

Izvor: Sloboda.hr/Lifesitenews.com/Narod.hr
Foto: fah