malik obama trump

Malik Obama, polubrat još uvijek aktualnog američkog predsjednika Baracka Obame, na predstojećim predsjedničkim izborima dat će svoj glas Donaldu Trumpu.

“Sviđa mi se Trump jer govori iz srca. ‘Make America Great Again’ je odličan slogan. Volio bih ga upoznati”, rekao je Malik.

Malik i Barack nisu u najboljim odnosima, jer Obama navodno nije želio pomoći vom polubratu u političkom putu – kada se 2013. godine kandidirao za guvernera okruga Siaya u Keniji.

Ovaj dugogodišnji demokrat izrazio je svoje razočaranje u bratovu administraciju koja ga je navela da se “preobrati” u republikanca.

Kada je saznao za ovo, Trump se oglasio na Twitteru i napisao kako ga je “Obama vjerojatno tretirao loše, baš kao i sve ostale”.

“Wow, brat predsjednika Obame upravo je objavio kako će glasati za mene. Vjerojatno se Barack Obama prema njemu odnosio kao i prema svima drugima – užasno”, napisao je na svom Twitteru republikanski kandidat Donald Trump.

Malik Obama nije podržavao odnos spram Gadaffija i smatra kako se stvari u Libiji nisu ništa poboljšale otkad ga nema. U tom pogledu su ga Hilary Clinton i Obama jako razočarali.

Otac Baracka i Malika, Barack Obama Sr., napustio je Keniju 1959. kada je Malik bio star samo godinu dana, a njegova je majka bila trudna s njegovom sestrom Aumom. Obama Sr. pohađao je Sveučilište na Havajima, gdje je upoznao Barackovu majku, Stanley Ann Dunham.

Malik nije upoznao svog mlađeg brata sve do 1985. Predsjednik Obama ima sedmero polubraće s obje strane svoje obitelji.

Izvor: Sloboda.hr