njemačka

Što se sve može provući kroz “vladavinu prava” potvrđuje aktualni slučaj i presuda Regionalnog suda u Brandenburgu u Njemačkoj.

Danas 15-godišnja Josephine P. iz Schildowa u Brandenburgu može ostati u vezi sa svojim 48-godišnjim ujakom Gerritom H. U ožujku 2015. Josephine je pobjegla s ujakom i skrivali su se u Španjolskoj, Belgiji i Francuskoj. Na kraju ih je ugledala jedna žena u samoposluživanju, kad je bila na odmoru na jugu Francuske. Kad se vratila kući roditeljima, Josephine je rekla policiji kako je pobjegla s ujakom i da ju nitko na to nije prisilio.

Regionalni sud u Brandenburgu presudio je ovih dana da Josephine riskira “ozbiljnu štetu u svom društveno-emocionalnom i mentalnom razvoju”, ako bi joj bio spriječen daljnji kontakt s ujakom koji živi u Berlinu.

Rečeno je da je tinejdžerka izrazila želju za nastavkom svog odnosa ljubavi u “svrhovitom i snažnom” smislu, što su suci smatrali da je vrlo jaka osobna odluka koju treba poštivati.

15-godišnjakinja se smatra, po sudu, “dovoljno zrelom” za tu odluku.

“Sud ne daje nikakvo mišljenje o pitanju da je li 48-godišnji oženjeni muškarac trebao uzvratiti ljubav 15-godišnjakinji prožetoj ljubavlju adolescenata i entuzijazma”, napisali su njemački suci u presudi.

“Odnos može biti društveno nepoželjan i neprihvatljiv, ali to nije pokriveno kaznenim pravom, a niti kategorički zabranjeno”, završili su njemački suci.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr/Daily Telegraph UK