njemačka, imigranti, sirijski imigranti, izbjegliceFoto: Getty

Sirijski imigranti udarili su jednogodišnje dijete u autobusu, a potom su remenima napali bolničare koji su došli pružiti pomoć djetetu.

Divljački napad dogodio se oko 21 sat u nedjelju u Augsburgu, jednom od najstarijih njemačkih gradova čiji su stanovnici autobusima morali biti evakuirani nakon što je pronađena neaktivirana bomba iz Drugog svjetskog rata.

Neki od stanovnika došli su tek na večernji autobus u kojem je nedugo prije polaska izbila tučnjava.

Nekoliko sirijskih imigranata pobješnjelo je jer su se u autobusu nalazila – dječja kolica! Kolica su naime zauzimala previše prostora, problem se po mišljenju dotičnih, mogao riješiti jedino nasiljem.

Imigranti su započeli s vrijeđanjem i urlanjem na putnike prije nego što je počela primjena fizičkog nasilja. Njih četvorica potom su iskoristili rukohvate u autobusu kako bi se podigli i udarali žene i starce u autobusu, dok su ih drugi pokušavali uvući u direktan sukob, tvrde svjedoci.

Napadači ni na koga nisu obraćali pažnju te je u jednom trenutku jedan od njih udario jednogodišnje dijete u lice.

Pozvani su bolničari koji su ubrzo stigli na mjesto događaja kako bi pomogli ozlijeđenom djetetu, ali tu nasilju nije bio kraj. Imigranti su bolničare napali remenima i nisu ih puštali u autobus sve dok nije došla policija.

Prema medijskim napisima, policija je pokrenula istragu o cijelom slučaju.

Izvor: Sloboda.hr/Tribun.hr/Express