njemačka angela merkel imigranti kriminal

Politika „otvorenih vrata“ Angele Merkel zadobila je još jedan udarac nakon što ju je policija okrivila za enormni porast zločina.

Policija navodi kako je kriminal u porastu za 31,6 posto u odnosu na 436.387 kaznenih djela prošle godine, budući da je kancelarka pozvala, a Njemačka prihvatila, rekordan broj imigranata.

Policijski podaci potpuno su demantirali kancelarkine tvrdnje, kojih se tvrdoglavo držala cijelo vrijeme migrantskog vala, kako je riječ o visokoobrazovanim ljudima iz Sirije, Afganistana, Iraka, koji su bezopasni i samo traže bolje mjesto za život. No, u prvih šest mjeseci ove godine upravo su ti migranti, tražitelji azila u Njemačkoj, prema policijskim izvješćima, počinili 142.500 kaznenih djela, odnosno 780 kaznenih djela dnevno. U usporedbi s 2015. godinom radi se o porastu kriminalnih radnji koje su počinili tražitelji azila od čak 40 posto.

Predsjednik njemačke policije, Dieter Romann, izjavio je kako želi da njegova zemlja uvede stroža pravila o tome tko može ući u zemlju. Romman je izjavio da je „imigrantska kriza“ preopteretila policiju.

Broj krađa porastao je za 11,9 posto u odnosu na 57.146 slučaja od prošle godine, a većina tih krađa počinjena je na željezničkim postajama te u vlakovima.

Policija je također zabilježila porast od 5,1 posto u slučajevima sitnih krađa.

Broj kaznenih djela povezanih s dozvolama za ostanak i azilom, skočio je za 151,6 posto u odnosu na 171.477 slučajeva iz prošle godine.

U izvještaju se navodi da su Sirijci, ako je vjerovati njihovim dokumentima, najveća skupina imigranata koja je ilegalno ušla u zemlju, sa 73.920 slučajeva prošle godine. Tu je također i veliki dio Afganistanaca (38.750), koji čini se nemaju nikakvog opravdanog razloga za bijeg iz svoje zemlje, budući da UNHCR otvoreno potiče njihov povratak.

Treća najveća skupina su Iračani s 22.394 ilegalna ulaska u zemlju.

Među ostalim, izvještaj navodi i da postoji „deficit u provođenju“ slučajeva deportacija imigranata kojima su odbijeni zahtjevi za azil.

Prema pisanju njemačkih medija, građani se osjećaju sve nesigurnijima, posebno nakon serije napada na ulicama njemačkih gradova iza kojih su stajali migranti. Upravo zbog toga, Njemačka se proteklih godina suočila i s ogromnim brojem Nijemaca koji su odlučili napustiti zemlju.

Izvor: Sloboda.hr/Tribun.hr/Večernji list/Express.co.uk