imigranti izbjeglice njemačka naknade

Dvadeset imigranata tužilo je Državni ured za zdravstvo i socijalnu skrb u Berlinu jer su morali čekati više od tjedan dana kako bi podnijeli zahtjeve za azil i primili socijalnu pomoć. Oni zahtijevaju trenutačnu isplatu.

Njemačka se našla u velikoj društvenoj, političkoj i ekonomskoj krizi, premda njihovi politički vođe to i dalje pokušavaju zataškati. Jasno, razlog je upravo taj što su oni u prvom redu „zaslužni“ za to.

Uslijed enormnog priljeva ilegalnih imigranata, u svim uredima i prihvatnim centrima došlo je do velikih gužvi, što znači da imigranti čekaju i po nekoliko tjedana kako bi podnijeli zahtjeve za azil.

Skupina od dvadese imigranata zbog te gužve, odnosno čekanja više od tjedan dana, odlučila je podići tužbu protiv Državnog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb. Njihovu „hitnu prijavu“ potvrdio je glasnogovornik suda, piše Die Welt.

Glasnogovornik je također naveo kako imigranti „pokušavaju nametnuti pritisak na vlasti“ podižući tužbu, a sud će svoju odluku donijeti slijedećih dana. Ovo navodno nije prvi takav slučaj, jer već postoji nekoliko sličnih slučaja u protekla dva tjedna.

Mi to možemo!“, uzviknula je još u rujnu najveća etno-mazohistica, Angela Merkel, kada je govorila o masovnoj invaziji. Iako su navodno postrožili granične kontrole, što je bio više medijski spin, vidljivo je da Njemačka i dalje vodi politiku „otvorenih granica“ koja polako uzima svoj danak. Do kad će sve to trajati, teško je reći. Ono što je sigurno jest to da neće po nikoga završiti dobro.