njemačka imigranti

Bio je to poziv kakav Aline Kern prima često posljednjih dana. Kern koja je 33-godišnja agentica za prodaju nekretnina u mjestu Bad Kreuznach, ponudila je jeftini četverosobni stan u oglasima na Internetu. Telefonom joj se javio čovjek koji je na lošem njemačkom upitao je li takav stan dovoljan za smještaj peteročlane „izbjegličke“ obitelji. Kako je Aline agentica za nekretnine, koja je upoznata sa očajnim stanjem i manjkom smještaja za tisuće imigranata u Njemačkoj, pod hitno je naivno organizirala susret uživo, kako bi potencijalnim stanarima pokazala njihov novi dom.

Kako su se i dogovorili, čovjek koji ju je nazvao i ostatak „izbjegličke“ obitelji, čekali su ju na ulici. Žena s velom na licu, troje djece i tri muškarca stara oko 30-ak godina. Dotična obitelj sama je tražila smještaj, što ukazuje na činjenicu da imaju itekako dovoljno novaca. Također su tvrdili da su iz Sirije, što danas tvrde mnogi. Međutim, početak susreta počeo je vrlo sumorno, bez rukovanja.

Umjesto pristojnog i civiliziranog pozdrava, istog trena je počela žustra rasprava. „Onaj koji je znao malo njemačkog, rekao je kako nemaju interesa gledati stan jer sam žena i plavuša i jer sam pogledala muškarca u oči. Moja tvrtka trebala je poslati muškarca.

Kern je odmah okončala sastanak i našla druge stanare za ovaj stan. „Ovo je bilo prilično šokantno za mene, bila sam poprilično uzrujana,“ rekla je Kern. „Želite pomoći, a onda se osjećate nepoželjnima u vlastitoj zemlji.

Međutim, ovdje nije završila neugodna priča za naivnu Kern. Naime, ona je na jednoj Facebook grupi napisala svoje neugodno iskustvo, a potom je dobila tone i tone uvreda i prijetnji. Dvojica su joj uputila prijetnje smrću, nazvavši je „nazi kurvom“. Ono što je najgore od svega, oni nisu bili muslimani, već – Nijemci.

Izvor: Sloboda.hr/Die Welt/Pandora