niko kovač hrvatska italija dario srna

Usprkos kiši i natopljenom travnjaku, Vatreni su na San Siru odradili kratki trening, a izbornik Kovač i Darijo Srna pričali su s novinarima.

“Lopta se uopće ne kotrlja po ovakvom terenu, možemo igrati samo vaterpolo. Ako i u vrijeme utakmice travnjak bude u ovakvom stanju, mislim da će se utakmica odgoditi”, rekao je danas hrvatski izbornik.

Italija ostaje bez mnogih igrača, a zadnji je otpao Mario Balotelli. “Ne slažem se da je Hrvatska favorit. Bez obzira na izostanke, Italija je sjajna momčad, a mi dolazimo ubrati ono što svaka momčad želi, bod ili bodove. Oni ‘pilaju naopako’. Naravno, nedostajat će im ključni igrači, ali Italija je uvijek favorit kad igra kod kuće”, poručio je izbornik, koji je nahvalio kolegu talijanskog izbornika Antonija Contea.

“On je odličan, osvojio je sve i kao igrač i kao trener”, kaže Kovač, koji dodaje: “Hrvatska ima mnogo perspektivnih mladih, koji bi uskoro mogli biti i standardni u reprezentaciji. Nadam se lijepom navijanju i ne očekujem ništa što bi to poremetilo.”

“Na zagrebačkim pripremama sve je odrađeno prema dogovoru, za peticu”, rekao je Kovač. A na upit o početnoj postavi, samo je rekao da nema dvojbi.

Hrvatski kapetan Darijo Srna ističe da je najveći talijanski hendikep izostanak Pirla.

“No, Conte će sigurno naći dobru zamjenu. Svaka utakmica nosi tri boda, ali istina je da se ovoga puta sastaju dva velika rivala, dva nogometna prijatelja koji se dobro poznaju. Nadam se spektaklu za gledatelje, makar utakmica nije ključna, ali može mnogo toga riješiti u korist pobjednika”, rekao je Srna.

“Teren je natopljen, ali prognoza kaže da će sutra biti spreman za igru. Prilagodit ćemo se uvjetima i pokušati igrati što bolji nogomet. Kako je nama, tako je i njima”, dodao je kapetan.

Na upit o sukobu sa Danielleom De Rossijem za vrijeme dvoboja Šahtara i Rome, kapetan Srna je odgovorio:“Dogodilo se u žaru borbe i što se mene tiče nemamo nikakvih problema. De Rossi je važan igrač za Romu i talijansku reprezentaciju. Također, želio bih čestitati Oliću i De Rossiju koji će sutra upisati 100. nastup za nacionalne momčadi.”