facebook

Za razliku od statusa kojima pokušavate zaštititi svoja autorska prava i privatnost, ovo je stvarno istina: dobit ćete novac otkrijete li sigurnosne propuste na najvećoj društvenoj mreži svijeta.

Prije četiri godine Facebook je počeo novčano nagrađivati ljude koji su otkrili i prijavili sigurnosne propuste na njegovim stranicama.

Jedan od njih otkrio je prilično nezgodan bug i za prijavu dobio pet tisuća dolara, dok je drugome otkriće šest manjih donijelo više od sedam tisuća dolara.

Stoga, kad idući put primijetite rupu u Facebookovoj sigurnosti, ne oklijevajte. Prijavite ju odmah. Minimalna isplata za prijavu koja se pokaže opravdanom je 500 dolara. Ne zna se postoji li gornja granica koju je Facebook spreman isplatiti.

Pritom imajte na umu slijedeće:

Facebook isplaćuje nagradu po pronađenom bugu. Isplate mogu dobiti samo pojedinci.

U prijavi morate navesti korake kojima je moguće pouzdano ponovno pokazati kako bug djeluje. Jasne upute su iznimno važne

Objavite li bug, narušite li privatnost drugog korisnika, uništite li im podatke ili obustavite normalno funkcioniranje Facebooka – možete zaboraviti na nagradu.