Barcelona

Lionel Messi više ne ‘mantra’ o završetku karijere u Barceloni i ostatak nogometne elite shvatio je to kao poziv na lov. Barcelona zna da će dobro zaraditi, ali najnovije informacije sugeriraju da je svota apsolutno basnoslovna i da se njome može kupiti cijela nova momčad. Točnije, cijeli novi klub…

Europskim medijima je prostrujala informacija kako je Manchester City za usluge Lionela Messija spreman platiti (uvjerljivo) rekordnih 400 milijuna eura. Ta svota uključivala bi odštetu Barceloni, te pet godišnjih plaća Argentincu koji za Barcu igra od samih nogometnih početaka.

Iako svota zvuči nevjerojatno, nogometno tržište toliko je prenapuhano da čak ni ovo ne mora biti limit. Unaprijed je poznato da je za Messija iznimno zaintereisran i Chelsea, koji bi prelaskom Lea u City ponovno izgubio status najmoćnije momčadi Engleske, a ne treba sumnjati da će se u ovu priču uključiti i PSG koji također gradi momčad iz snova i nema baš nikakvih teškoća s financijama, prenosi Tportal.

Vijest je plasirana iz menadžerskih krugova, a njezinu težinu moći će se provjeriti već ove polusezone kada bi kontakti mogli biti i službeni. Iako, nema sumnje da se megatransfer, ako do njega i dođe, neće odviti prije kraja sezone.