gay brakovi cvjećarica Washington peder

Sve će učiniti da vas pokore i nauče “gdje vam je mjesto”, oduzeti vam i vlastiti krvavo zarađeni kruh iz usta, jer eto, jedan peder nije dobio cvijet kad ga je zaželio…

Barronelle Stutzman, sedamdesetogodišnja cvjećarica iz Washingtona, odbila je 2013. godine raditi na opskrbi cvijećem takozvanog ”gay” vjenčanja, jer njeni vjerski stavovi ne odobravaju ”gay” vjenčanja. Na njenu žalost, ona je razlog svojeg odustajanja od posla naivno kazala svojoj mušteriji koju je odbila.

Nakon cviljenja o diskriminaciji putem medija, okružni tužitelj države Washington podignuo je optužnicu protiv Stutzman zbog kršenja tzv. anti-diskriminacijskih zakona. Dvojica muškaraca s kojima je Stutzman odbila poslovati također su ju tužili u privatnoj tužbi. Kao rezultat tih tužbi, Stutzman se nalazi pred rizikom da ostane bez svojeg obrta, bez kuće i vlastite ušteđevine. Doslovno, cijeli život joj ovisi o ovom procesu.

Ovog tjedna, sud je presudio u korist tužitelja, što znači da starica mora pružiti punu podršku pri pripremi ”gay” vjenčanja, unatoč tome što se to kosi sa njenim životnim uvjerenjima. Sud je također odlučio da u oba slučaja tužitelji mogu tražiti naknadu ”štete”, kako od njenog obrta kao poslovnog subjekta, ali i od nje kao fizičke osobe. To znači da bi ova sedamdesetogodišnja baka mogla izgubiti svoj posao, svoju kuću i svu ušteđevinu samo zato što nekome nije htjela prodati cvijeće.

Izvor: BBC; Pandora