Matematičar i poduzetnik Nenad Bakić osvrnuo se na proteklu 2021. godinu i cenzuru koja je dohvatila gotovo sve, pa i njega: 

“U staroj godini mi je bilo ‘zabavno’ kad me ‘epidemiolog’ koji ima srednju školu i propali je student kroatistike naziva ‘poduzetnikom’ (lako ćete vidjeti da je u njegovom ekstremno lijevom načinu shvaćanja stvari nešto kao pogrdno) te govori da stoga nemam reference za zdravorazumsko i bazirano na elementarnoj matematici rezoniranje o epidemiji, iako sam matematičar (mr. sci), diplomirao na populacijskim jednadžbama, prvi CFA u Hrvatskoj (dakle, modeliranje mi nije strano, u najmanju ruku), a i objavio sam stotine analiza o pandemiji, na koje se oslanjaju mnogi’, sarkasitčno progovara Bakić o Petri Vidovu, gl. uredniku Faktografa, koji na Facebooku provodi cenzuru nepoćudnih objava o pendemiji i cjepivu.
‘Dakle, autor sam sebe NE naziva ‘poduzetnikom’ (što je jest, kao ‘zamjenik izvršne direktorice’ i osnivač udruge koja je objavila taj pamflet), prešućuje da nema nikakvu relevantnu školu ali prosuđuje što je istina, a što ne u matematici i epidemiologiji!

Nažalost, nema ni najjednostavnija znanja u elementarnoj matematici, a ni sreće u razmišljanju, pa ne može shvatiti da 0,06% (ili slično malo) nečega ne može popuniti nešto. Ponovimo za najveće tutleke: 0,06% < 100%.

Stvari polako dolaze na svoje

Još zanimljivije je da svi oni u cenzuri nisu BAŠ NIKAD čekirali drugog čovjeka sa srednjom školom, Billa Gatesa, koji figurira kao neosporni autoritet u epidemiologiji. I poduzetnik je. Ali sve što kaže neki njemački Slovenac Trampuž o epidemiologiji je istina jer je on ‘znanstvenik’. Pri čemu njegova znanost nema baš nikakve veze e epidemiologijom. Odnosno ima, kao kroatistika, strojarstvo ili nešto peto. Bavi se bakterijskim upalama po ugradnji umjetnih zglobova (nije šala).

Isti je ‘stručnjak’, propali student kroatistike, u podužem pamfletu zaključio i da prof. Gordan Lauc, s jednim od najjačih referenci u epidemiologiji u Hrvata, govori neistine. Jer stručnjak zna!

Takav tip, dragi moji građani Hrvatske, vas cenzurira na Facebooku!

Ponovimo: 2021. je bila godina u kojoj je propali student kroatistike u slobodnoj Hrvatskoj, članici EU, više puta cenzurirao jednog od najjačih ljudi u epidemiologiji u Hrvatskoj!

Dakle, takva ekipa procjenjuje što je istina, a što ne u Hrvatskoj i što građani Hrvatske smiju pisati na najznačajnijoj komunikacijskoj platformi u Hrvata (važnijoj od svih medija). A mediji ih se boje jer im mogu jednim klikom brutalno smanjiti doseg. Ovakva situacija je neodrživa!

Tko je tu lud?!”, zaključuje Bakić.

Izvor: Sloboda.hr