menza_veterina

Dobra stara studentska navika nošenja jogurta, sokova i čokoladica doma iz studentske menza postaje – nezakonita! U studentskim menzama zabranjuje se iznošenje hrane.

Naime, od 1. veljače na snagu stupa novi Pravilnik o studentskoj prehrani kojeg je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

[quote]Ne može se dozvoliti da dođe čovjek s recimo 5-6 ‘iksica’ i kaže da bi kupio dva kartona čokoladnog mlijeka ili jogurta.[/quote]

Sanacijski upravitelj za studentsku prehranu zagrebačkog Studentskog centra, Mirko Bošnjak za Media servis je pojasnio: “Ne može se dozvoliti da dođe čovjek s recimo 5-6 ‘iksica’ i kaže da bi kupio dva kartona čokoladnog mlijeka ili jogurta. Druga stvar je da se studentski centri vode činjenicom da ograničeni broj artikala određene grupe artikala mora zadovoljiti veći broj studenata”, rekao je Bošnjak.

Jedina vijest koja ide “na ruku” studnetima je činjenica da studenti neće odgovarati za eventualno isnošenje hrane van menze, već će za to odgovarati djelatnici studentskih restorana koji nisu spriječili iznošenje hrane.

No, ostaje pitanje: Kako će se provjeravati iznosi li netko čokoladicu ili jogurt van menze? Opći pretres ili možda rendgen?

Autor: F.Č.
Foto: srednja.hr