Ivan Zamorano real madrid chile čile

Proslavljeni čileanski nogometaš Ivan Zamorano našao se u velikim financijskim problemima, s obzirom da duguje čak 2.5 milijuna eura bankama…

Zamorano je svoje najbolje nogometne dane proveo u dresu Reala i Intera, a s Marcelom Salasom tvorio je ubojiti napadački dvojac reprezentacije i jedan je od najvećih čileanskih nogometaša u povijesti. U karijeri je osvojio Primeru, Kup Kralja i španjolski Superkup s Realom te Kup UEFA u dresu Intera, a s Čileom je igrao na SP-u u Francuskoj 1998. godine.

Slavni napadač umirovio se prije desetak godina, a danas se nalazi u velikim financijskim problemima, s obzirom da dvjema bankama duguje čak 2.5 milijuna eura i tamošnji mediji pišu da postoji velika mogućnost zapljene njegove imovine ako se uskoro ne postigne dogovor.

No, Ivan nije prokockao svoj imetak kao neke druge bivše zvijezde, već je uložio u sportski kompleks u Santiago de Chileu, što se pokazalo lošom investicijom.

>>> Modrić izjednačio Šukerov rekord u Realu

“Moj cilj nije bio obogatiti se, nego dati nešto Čileu, pridonijeti razvoju sporta i društvenim projektima. Rješenja su bila na mjestu”, kaže nesretni Ivan Zamorano i priznaje da proživljava teške trenutke, ali se ne predaje:

“Poteškoće mi pomažu da rastem. Kad su mi u Realu rekli da ću biti njihov peti napadač te sam godine zabio rekordan broj golova. Kad mi je Inter uzeo broj 9 i dao Ronaldu, igrao sam s 1+8. Uvijek sam prevladavao zapreke, grabio prema naprijed, borio se i ponovno rađao.”

Zamorano se nada da će postići dogovor s bankama i dobiti novi kredit koji bi ga izvadio iz dugova i dao mu vremena da trajno pokuša riješiti ovu situaciju.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!