Od nedjelje, kada se dogodila stravična nesreća kada je u padu helikoptera poginuo legendarni košarkaš Kobe Bryant, istražitelji su na terenu kako bi prikupili što više dokaza o nesreći u kojoj je ukupno stradalo devet osoba

Poseban tim istražitelja, koji je dio Državnog odbora za prometnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država, tako su u obraćanju za medije između ostalog rekli kako helikopter nije bio opremljen posebnim sustavom (senzori) koji bi pilota upozorio da se previše približi terenu. No, isto tako su naglasili kako ne mogu donijeti zaključak da spomenuta tehnologija spriječila tragediju.

No, isto tako postavlja se pitanje zašto Bryant, koji se jeko često vozio ovim helikopterom, nije u dogovoru s pilotom u kojeg je imao ogromno povjerenje ugradio sve moguće sigurnosne sustave.

Također navode kako spomenuti sustav moraju imati samo letjelice hitne pomoći iako je još 2004. godine, kada se dogodila slična nesreća, zatraženo da spomenuti sustav postane obvezan za helikoptere koji prevoze šest ili više osoba.

Je li to glavni razlog pada helikoptera u kojem je smrtno stradao Kobe Bryant još nije poznato jer istraga još traje. Od prije je poznato kako je tog jutra u Kaliforniji bilo jako maglovito te da je vlaga u zraku iznosila 100% te kako su uvjeti za let bili jako loši. Zbog loše vidljivosti i nedovoljne visine doznaje se kako je helikoptere udario u brežuljak nedaleko Los Angelesa pri velikoj brzini od oko 300 km/h.

No, ono što je mnoge iznenadilo jest podatak kako helikopter nije imao crnu kutiju, no isto tako se navodi kako po zakonu u SAD-u letjelice tog tipa nisu obvezne imati crnu kutiju.

Dodajmo još kako je nakon stravične eksplozije helikoptera forenzičarima trebalo više od dva dana da pronađu sve dijelove tijela (bili su raspršeni u krugu od 200 metara!). Tako se navodi da su forenzičari službeno identificirali tijelo 41-godišnjeg Kobea Bryanta pomoću otisaka prstiju.

Izvor: Sloboda.hr/Tportal.hr