nela sršen ivo josipović dario kordić kitarović

Ovo je sumrak hrvatske demokracije! Naime, mediji na veliko i široko izvještavaju da bi poznata i iznimno cijenjena dr. Nela Sršen, liječnica, kirurginja, počasna konzulica RH u Italiji, predsjednica Udruge Hrvatska kuća u Padovi, žena koja je dosad pomogla mnogim ljudima u liječenju bolesti i spašavanju njihovih života, koja je velika humanitarka, mogla ostati i bez titule konzulice, jer se, zamislite, fotografirala s Darijom Kordićem i navodno izjavila da je on “utjelovljenje pojma Hrvata” te da u njemu nema mjesta za ljutnju, za mržnju, netoleranciju, već samo za ljubav za sve, za Domovinu, Boga, i da je sretna što može još uvijek poznati takva bića!

No, ono što je još “strašnije” je njena izjava da je prijateljica i s Kolindom Grabar-Kitarović. Oni na političkim vrhu, odmah su “shvatili” da će dr. Sršen u predstojećoj kampanji za predsjednika Republike podržati svoju prijateljicu, a ne dr. Ivu Josipovića, protiv kojeg nije rekla ni jednu ružnu riječ, već dapače. Znači, predsjednik Josipović je ipak priznao da je predsjednička kampanja već u tijeku, (samo on je vodi s državnim novcem!) a onaj tko nije i ne će biti za njega je – protiv njega! A ako se može, a može, naslutiti, kao u slučaju Sršen – Kordić, da Josipoviću i počasna konzulica može okrenuti leđa, treba je pod hitno, prvo putem medija, a dalje udbaškim igrama i metodama ušutkati, uzeti joj počasti, možebitno je proglasiti i “ludom”, jer “u igri” je “fotelja predsjednika Republike na Pantovčaku”!

>>> Prije 23 godine SDP se u Saboru izjasnio protiv samostalnosti RH. Hoće li se SDP ikada ispričati?

Jadna liječnica odmah se počela ispričavati (kome i zašto?) da nije tako mislila, i tome slično.
Ako je rekla to što je rekla za Kordića, sve je točno. Ovaj čovjek je po tzv. zapovjednoj odgovornosti ležao gotovo 18 godina nevin u zatvoru, a osuđen je u montiranom procesu, na temelju lažnih svjedočenja. Pustili su ga, ali nisu mu dali ni dokumente zbog čega?! I umjesto da Republika Hrvatska na čelu s njezinim predsjednikom traži reviziju ovog sudskog cirkusa, oni i dalje gaze po ovom čovjeku, koji gdje god dođe širi ljubav, dom, opraštanje i svemogućeg Boga i Isusa Krista.

Vjerujemo da će tu nepravdu ispraviti oni koji će relativno brzo doći na vlast, a dr. Sršen poručujemo da su i hrvatski branitelji uz nju, i da se prestane ispričavati, tim više što su Kordiću i sličnima već “oduzeli život”!

A ako je to tako, a jeste, ništa se ne će dogoditi ako joj zbog istine i pravde oduzmu i titulu počasne konzulice. No, dogodi li se to, zalud su, kako bi rekao Thompson, za one na Memorijalnom vukovarskom groblju, pali “golubovi bijeli”.

A, draga Nela, možda bi ti i Arsen, koji ti neprestano zahvaljuje i na životu, rekao:
“Ne daj se Nela, poderi pozivnicu, otkaži večeru.
Još malo šetnje uz more i gotovo.
Ne daje se Nela!”

Dario Kordić je častan čovjek i Junak hrvatskog Domovinskoga rata!

Autor: Mladen Pavković