hrvatska bugarska euro

Pobjednički start protiv Malte na putu prema Francuskoj treba nadograditi pozitivnim rezultatom u Sofiji, u novom kvalifikacijskom ispitu hrvatske reprezentacije.

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je započela novi kvalifikacijski ciklus domaćom pobjedom protiv Malte te ga želi jednako uspješno i nastaviti, na gostovanju u Bugarskoj.

Izbornik Niko Kovač ovoga puta neće moći računati na braniča Dejana Lovrena, koji je ozlijedio trbušni zid te će ga zamijeniti Domagoj Vida.

“U odličnoj su formi i on i njegov klub, ne vidim zašto ne bi mogao odigrati onako kako zna. Ne vidim problem, smatram da će biti izvrstan”, istaknuo je šef stručnog stožera.

Bugari su vrlo ozbiljan protivnik, slažu se svi u hrvatskom taboru, ali Vatreni imaju dovoljno kvalitete da se kući vrate sa sva tri boda, ukoliko njihov pristup bude pravi.

“Bugarska ima dosta kvalitetnih pojedinaca, ali ne možemo gledati samo njih. Mi smo favoriti na papiru, no to ne znači da ćemo pobijediti”, upozorava kapetan momčadi Darijo Srna.

Domaćin će imati bučnu podršku s tribina, no Hrvatska je spremna na takvu atmosferu.

“Bugarska će biti veliki izazov, a ujedno i velika prilika. Bugarski nogomet napreduje, kako reprezentativni tako i klupski. Moramo biti na 100 posto od prve minute”, najavljuje Niko Kovač.

Bugarska i Hrvatska odigrale su pet međusobnih utakmica u novijoj povijesti, uz tri hrvatske pobjede, dva neriješena rezultata i jednu bugarsku pobjedu.

Pravdu će u Sofiji dijeliti Španjolac Antonio Mateu Lahoz, a lopta kreće s centra u 20:45.

U druga dva susreta drugog kola Skupine H sastaju se Italija i Azerbajdžan te Malta i Norveška. Za samo tri dana, u ponedjeljak, Hrvatska će u Osijeku ugostiti Azerbajdžan.