hrvati, München, vukovar

U subotu u 19 sati u centru Münchena Udruga hrvatskih studenata München e.V. (UHS) organizirala je po treći put mimohod na Dan sjećanja za žrtve grada Vukovara.

Mimohod se održao za hrvatske žrtve koje su tijekom Domovinskog rata stradale na području grada Vukovara, a posebno za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koji su svoje živote izgubili u obrani grada. Također se održao da se ne zaboravi zločin počinjen nad hrvatskim braniteljima, civilima i medicinskom osoblju vukovarske bolnice na Ovčari. Pred oko 2.000 nazočnih studenti i građani isticali su poruku mira, ljubavi i vjere.

Mimohod je počeo na Odeonsplatzu i završio na Königsplatzu. Nakon toga slijedio je program s nastupom folklorne skupine fra Andrija Kačić Miošić, Hrvatske katoličke zajednice München te članova Franjevačke mladeži i članova Udruge hrvatskih studenata München.

Uz brojne konzule među posjetiteljima je bio i član njemačkog parlamenta Josip Juratović.

Cjelokupni program “Sjećanje na pad grada Vukovara” počeo je mimohodom u subotu, a završava u nedjelju svetom misom u crkvi svetog Mihaela na Marienplatzu.

Ovako je to izgledalo prošle godine:


Izvor: Sloboda.hr