leo


Priča Samuela Forresta preplavila je društvene mreže nakon što ga je supruga, samo tjedan dana nakon rođenja njihova sina Lea, ostavila.

Supruga Ruzan Badalyan Lea je rodila u armenskoj bolnici 21. siječnja, a samo nekoliko sati kasnije, otac je dobio ultimatum – žena koju voli ili novorođeni sin.

Naime, Ruzan i njezina obitelj odlučili su da je najbolje rješenje napustiti Lea jer ima Downov sindorm. Majka ga je odbijala pogledati i dodirnuti jer u armenskoj kulturi, djeca s Downovim sindromom “donose sramotu cijeloj obitelji”.

“Pedijatrica je izašla iz sobe s tim malenim smotuljkom. Pokrila je njegovo lice, a bolnica mi nije dopustila da vidim ni njega ni suprugu”, govori Samuel za ABC News i nastavlja: “Tada je došao liječnik i rekao mi da postoji problem s mojim sinom”.

Iako ga je vijest šokirala govori da ni u jednom trenutku nije pomislio na napuštanje: “Uveli su me da ga vidim, pogledao sam ga i rekao da je prekrasan, savršen i da ću ga apsolutno zadržati”.

No, kad se napokon susreo sa suprugom, ona mu je zaprijetila da će ga ostaviti ako zadrži sina. Ruzan se razvela od Samuela samo tjedan dana kasnije.

Samuel, inače s Novog Zelanda, pokrenuo je crowdfunding kampanju kako bi skupio novac da sa sinom pobjegne iz Armenije i preživi u Aucklandu radeći pola radnog vremena, a u nešto manje od 24 sata skupio je preko 100 tisuća dolara.

Novac će biti iskorišten kako bi otac i sin pronašli kuću u Aucklandu i omogućili Leu što bolje obrazovanje. Dio novca bit će potrošen kako bi se pomoglo roditeljima u Armeniji koji odgajaju djecu s poteškoćama u razvoju, a dio novca završit će na računu armenskog sirotišta koje zbrinjava bebe s Downovim sindromom, prenosi Medjugorje-info.com.