mladen pejnović duudi

Da šef Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović spada u stari komunistički kadar, možda najbolje pokazuje fotografija na kojoj ponosno nosi Titovu štafetu na pogrebu Josipa Broza Tita.

Čovjeku koji upravlja DUUDI-jem, čini se, bolje je išlo ‘baratanje’ štafetom nego državnom imovinom, donosi Direktno.hr.

Na ispraćaju zločinca Tita na kolodvoru u Zagrebu Mladen Pejnović bio je uz lijes držeći štafetu. Prigodan dokaz da je riječ o starom komunističkom kadru koje obožava SDP-ov premijer Zoran Milanović.

Iste godine Pejnović je izabran za predsjednika Saveza Socijalističke Omladine Hrvatske (SSOH), na toj funkciji bio je dvije godine. Do odlaska u JNA, gdje je počeo surađivati s KOS-om, kontra-obavještajnom službom JNA.

Pejnović je u karijeri dvadesetak godina proveo u Moskvi i Kijevu, a Milanović ga je, impresioniram znanjem koje premijeru nedostaje, imenovao za šefa DUUDI-ja. I povjerio na upravljanje 32 milijarde eura vrijednu hrvatsku imovinu.

Ono što je aktualno jesto da je državnom revizijom utvrđeno da je protivno pravilima i zakonima DUUDI, s SDP-ovom perjanicom na čelu, upravljao državnom imovinom, a pritom je misteriozno nestalo 16 milijardi.

Teško je ne pitati se ‘čijeg je kova’, a gledajući ga kako ponosno nosi štafetu na ispraćaju Josipa Broza na kolodvoru 1980., nije teško ‘povezati konce’…

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr/Maxportal