messi

Kada je Lionel Messi prije deset godina ulazio u najbolji sastav Barcelone pomoćni trener bio mu je Henk Ten Cate koji je nizozemskim novinarima otkrio razlog koji smatra presudnim da je Messi i dalje član svog matičnog kluba.

Henk Ten Cate je bio pomoćnim trenerom u Barceloni i Chelseaju, a kao glavni trener najzapaženiju ulogu je imao u Ajaxu kada je njegove kopljanike iz Europe izbacio Dinamo predvođen Mandžukićem. Iskusni strateg dao je zanimljiv intervju nizozemskom De Telegraafu u kojemu kaže:

‘Messijevi problemi u Barceloni nisu od jučer. To traje već dvije godine i on još uvijek nije otišao samo zato jer je to obećao pokojnom treneru Titu Vilanovi, kojega je strašno cijenio, dok se borio za život,’ kaže Ten Cate i daje svoj stav, prenosi Tportal.

‘Želio bih misliti drugačije, ali smatram da Leo sada treba promijeniti sredinu. Od ovog trenutka tržišna vrijednost će mu samo padati, mislim da se on jako teško može vratiti na svoj najviši nivo,’ kaže Nizozemac i završava:

‘Nevjerojatno je da jedan igrač, kao Lionel, deset godina blista na erenu. Mnogima to uspijeva sedam ili osam godina, ali ako ćemo biti sasvim iskreni i prošle sezone Leo nije bio na svojoj razini. Iako je statistika sugerirala drugačije.’