angela merkel nijemci njemačkaFoto: Snimka zaslona

Angela Merkel predložila je Nijemcima koji su zabrinuti oko islamizacije da puštaju božićne pjesme kako bi otklonili bilo kakvu prijetnju.

Na nacionalnom kongresu Kršćanske Demokratske Unije (CDU) u Wittenburgu, njemačka kancelarka poručila je svojim pristašama da je na njima da se pobrinu oko zaustavljanja rasta islama u Njemačkoj i to očuvanjem kršćanskih tradicija.

Merkel se u svom govoru referirala na točke koje ističu iz stranke Alternative für Deutschland (AfD) oko islamskih zakona koji su suprotni onima Nijemaca. „Znam da postoji zabrinutost oko islama,“ izjavila je Merkel.

Nasuprot vlastitoj politici „otvorenih vrata“, Kancelarka je paradoksalno izjavila kako je na Nijemcima da zaustave islamizaciju Njemačke, sugerirajući im pritom da se prisjete kršćanskih tradicija.

„Koliko još božićnih pjesama znamo? I koliko njih prenosimo našoj djeci i unucima?“ upitala je okupljene retorički.

„Morate odsvirati samo par [stihova božićnih pjesama] i upitati nekoga može li odsvirati pjesmu na flauti.“

Prijedlog o tome da bi puhačka izvedba božićnih pjesama mogla biti prijetnja islamizaciji, naišao je na podsmijeh, ali Merkel je govorila ozbiljno: „Da, ozbiljna sam. Inače ćemo izgubiti dio naše domovine.“

„Mislim kako je to izvrsna ideja i lijepo je kada ljudi pjevaju božićne pjesme – ja to isto činim. Ali je sramotno pomisliti da će sviranje tih pjesama zaustaviti islamizaciju Njemačke,“ rekla je članica AfD-a i zastupnica u Europskom parlamentu, Beatrix von Stroch.

„Ovo je bespomoćan i očajan savjet od predstavnice stranke sa slovom C u svojem nazivu, koje znači ‘kršanstvo’, a ne vitamin C,“ dodala je Storch.

Izvor: Sloboda.hr/Tribun.hr